Фінляндія відмовиться від вступу до НАТО. Заради чого?

Фінляндія відмовиться від вступу до НАТО. Заради чого?

Фінляндія відмовиться від вступу до НАТО. Заради чого?

Принципова позиція Москви змусила Фінляндію відмовитися від подачі заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу. Про це рішення оголосив президент країни Саулі Нііністьо. 

«Росіяни ясно дали нам зрозуміти, що зараз, дивлячись на нас, вони бачать фінів, але якщо ми вступимо в НАТО, вони будуть бачити ворогів. Це їхня позиція», – зазначив президент.

>

Фінський лідер підкреслив, що підтримувати гарні стосунки з російським колегою не так просто, але він намагається робити все можливе, щоб їхній дружбі нічого не загрожувало. Росія і Фінляндія мають довгий спільний кордон(1300 кілометрів), тому збереження партнерських стосунків є необхідною умовою для розвитку обох держав. Саме це змушує північну країну йти на непрості компроміси.

Нііністьо додав, що за необхідності вони проведуть всенародний референдум, який і вирішить долю вступу в НАТО, але тоді з’явиться ризик кризи стосунків з Росією.

При цьому Фінляндія залишить в силі всі санкції проти Росії, оскільки продовжує дотримуватися позиції осуду незаконної анексії Крима.

Останні новини