Піднялася нова хвиля протестів на підтримку незалежності Шотландії

Піднялася нова хвиля протестів на підтримку незалежності Шотландії

Піднялася нова хвиля протестів на підтримку незалежності Шотландії

В Шотландії у місті Единбурзі в суботу о 13.00 год за місцевим часом розпочалася нова акція-хода на підтримку незалежності Шотландії. За різними підрахунками, в заході взяли участь від 20 тис. до 100 тис. людей. Ця хода стала наймасовішою акцію у підтримку незалежності Шотландії від Великої Британії.

>

Таку інформацію оприлюднило видання Herald Scotland.

За даними організаторів, у ході взяли участь 100 тисяч людей. Поліція говорить про 20 тис. учасників.

Хода розпочалася під Енбурзьким замком. Учасники пройшли по Королівській милі до парку Холіруд. Акція завершилася в парку біля парламенту Шотландії.

Акція тривала під прапорами Шотландії. Серед учасників були байкери, інтелігенти, багато молоді. Обличчя багатьох учасників були розмальовані кольорами Шотландії.

"Я вірю у шотландську незалежність. Сьогоднішня подія є візуальною демонстрацією того, що нашій країні потрібна незалежність" - сказала одна з учасниць акції Лінда Гамільтон з Глазго.

На шляху учасників ходи зустрілася і група людей, які протестували з протилежними гаслами.

"Ми пишаємося, що є англійцями і шотландцями одночасно", - вигукували опоненти.

Загалом акція пройшла мирно.

Поліція затримала лише одну людину за незначне правопорушення.


18 вересня в Шотландії провели референдум щодо незалежності від Великої Британії. 55 відсотків його учасників проголосували "проти". Слоганом кампанії став вислів "Майбутнє Шотландії в руках Шотландії".

Після референдуму прем'єр-міністр 59-річний Алекс Салмонд – він очолює Національну партію, що ініціювала голосування, – подав у відставку

Останні новини