У звірячому вбивстві журналістки в Болгарії знайдений слід РФ

У звірячому вбивстві журналістки в Болгарії знайдений слід РФ

У звірячому вбивстві журналістки в Болгарії знайдений слід РФ

У правозахисній організації Transparency International виявили, що до одного з розслідувань зґвалтованої і убитої болгарської телеведучої і адміністративного директора регіонального каналу TVN Вікторії Марінової причетна велика російська компанія.

Зокрема, в своєму Telegram заступник гендиректора російського підрозділу організації Ілля Шуманов написав, що фігурантом одного з розслідувань розкрадань з європейських фондів в Болгарії виявився Валентин Златєєв.

>

Валентин Златєєв очолює болгарську дочірню компанію "Лукойлу".

Крім того, Марінова згадувала в своєму розслідуванні російських бізнесменів з паспортами Болгарії, які підтримували ділові стосунки з колишнім російським сенатором і віце-президентом "Лукойлу" Раліфом Сафіним.

У Сафіна або в "Лукойлі" дану інформацію поки що не коментували.

Нагадаємо, що останньою темою, якою Марінова займалася перед смертю, було розкрадання коштів з фінансованих ЄС інфраструктурних проектів, на яких заробляли консалтингові фірми. Однією з таких фірм була компанія GP Group. Саме на прикладі її документації стало відомо, яким чином відбувається розкрадання коштів ЄС. Вона виявила, що до махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави, включно з прем'єром Бойком Борисовим.

 

Останні новини