Україна і Канада розпочали перегляд угоди про вільну торгівлю

Україна і Канада розпочали перегляд угоди про вільну торгівлю

Україна і Канада розпочали перегляд угоди про вільну торгівлю

В Оттаві відбудеться перше засідання спільної комісії з розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Українську делегацію очолює перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

Комісія повинна проаналізувати хід реалізації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною за перший рік його роботи, а також підготувати пропозиції для подальшого розвитку економічного співробітництва між країнами. Київ уже запропонував розширити дію Угоди на сферу інвестицій і послуг, які поки не входять в діючий договір, повідомляє Укрінформ.

>

У документі, підписаному в липні 2016 року, прописано, що представники двох держав повинні зустрітися для оцінки його ефективності через рік після набрання ним чинності.

"Сьогодні працюю в Оттаві, де обговорюємо підсумки першого року дії Угоди про вільну торгівлю з Канадою. Хоча для угоди такого масштабу рік - дуже мало, але позитив уже бачимо:
+ 74,4% експорт товарів з України в Канаду за 2017;
+ 45,8% експорт товарів з України в Канаду за 8 місяців 2018;
+ 20,2% експорт послуг з України в Канаду за 2017, найбільше телекомунікаційні та IT послуги -64%);
+ 34,6% експорт послуг з Канади в Україну - переважно державні та урядові послуги - 56% від усіх ", - написав Степан Кубів в Facebook.

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року, після чого Канада скасувала 98% мит на українські товари. Україна скасувала 72% мит для канадських товарів, а протягом 7 років безмитний експорт повинен вирости теж до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію і інтелектуальну власність.


 

Останні новини