Кремль запровадив санкції проти України: оприлюднили повний список імен

Кремль запровадив санкції проти України: оприлюднили повний список імен

Кремль запровадив санкції проти України: оприлюднили повний список імен

До санкційного списку Росії потрапили Парубій, Турчинов, Аваков і навіть Тимошенко.

До санкційного списку Росії увійшли 322 громадянина України та 68 компаній.

Постанову про запровадження санкцій проти України підписав прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

“Вводяться спеціальні економічні заходи щодо фізичних і юридичних осіб України, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії. Санкції будуть поширюватися на 322 фізичні особи і 68 юридичних осіб”, — повідомили в уряді Росії.

>

Серед тих, хто потрапив під санкції Росії, — голова ВР Андрій Парубій, глава МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, син Президента України і нардеп Олексій Порошенко, зять Кучми та бізнесмен Віктор Пінчук, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко й екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Санкції торкнулись і українських націоналістів. Зокрема, до списку Кремля потрапив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, його побратими Ірина Фаріон, Андрій Іллєнко й Юрій Левченко. У списку також є й дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Крім них, у списку значаться інші чинні міністри, судді Конституційного суду України, народні депутати VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади та великих компаній, а також юридичні особи, які контролюють найбільші бізнесмени України.


ПОВНИЙ СПИСОК

Володимир Путін 22 жовтня підписав указ щодо спеціальних економічних заходів, які будуть прийняті у відповідь на українські санкції.

Останні новини