На виборах президента Грузії перемогла Саломе Зурабішвілі – ЦВК

На виборах президента Грузії перемогла Саломе Зурабішвілі – ЦВК

На виборах президента Грузії перемогла Саломе Зурабішвілі – ЦВК

Саломе Зурабішвілі підтримує владна партія «Грузинська мрія», опозиція заявляла про намір протестувати проти результатів виборів.

Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія "Грузинська мрія" (головним спонсором якої є мільярдер Бідзіна Іванішвілі), виграла президентські вибори в Грузії. Про це свідчать дані ЦВК країни.

>

За підсумками підрахунку 99,7% бюлетенів Зурабішвілі набирає 59,56% голосів виборців, а її суперник, кандидат від опозиційної партії "Єдиний національний рух" Грігол Вашадзе, - 40,44%.

Відзначається, що підсумкова явка виборців під час другого туру виборів в країні склала 56,23%.

І Зурабішвілі, і Вашадзе, що пройшли в другий тур виборів, колишні міністри закордонних справ в уряді Михайла Саакашвілі. Їх об'єднує відсутність симпатій до Росії і курс на зближення з ЄС і НАТО.

Саломе Зурабішвілі - дочка грузинських емігрантів, народилася у Франції. Вона мала як французьке, так і грузинське громадянства, але відмовилася від французького паспорту.

До речі, перемогу Зурабішвілі прогнозували і провідні екзит-поли.

Згідно з набраними чинності змінами до конституції, це останні прямі вибори президента країни - з 2024 року обирати президента буде колегія з 300 делегатів.

 

Останні новини