У Трампа вимагають відповісти на агресію Росії: 5 кроків для покарання Кремля

У Трампа вимагають відповісти на агресію Росії: 5 кроків для покарання Кремля

У Трампа вимагають відповісти на агресію Росії: 5 кроків для покарання Кремля

Близько півсотні впливових експертів просять президента обмежити"повзучу анексію" Кремля.

>

Сполученим Штатам слід посилити тиск на Росію у зв'язку з агресією проти України, йдеться в листі 46 впливових американських експертів (аналітиків, політологів, екс-чиновників і послів), адресованому Дональду Трампу.

"Росія порушує один з найдавніших і недоторканних для Америки принципів: свободу судноплавства в міжнародних водах. Росія не зупиниться до тих пір, поки Захід не підвищить геополітичну ціну для неї", – зазначено в документі, який був опублікований аналітичним центром CEPA.

При цьому автори листа нагадали, що інцидент в Керченській протоці був не поодиноким, а черговим в російській зовнішній політиці – встановлення контролю над морським простором навколо анексованого Кримського півострова.

Вони нагадали, що Україна є партнером США, а Росія, відрізаючи порти Бердянська і Маріуполя від світу, його послаблює, але цього можна уникнути, якщо підвищити для Росії "ціну агресії".

У зв'язку з цим автори листа рекомендують Трампу
:

  • ввести проти Росії санкції "в повному дозволеному законом обсязі";
  • надати Україні додаткову допомогу в секторі безпеки, забезпечивши її ВМС радарами,ракетними системами берегової охорони, розвідданими і патрульними кораблями;
  • вплинути на Європу, щоб вона дотримувалася санкцій проти Росії;
  • негайно ввести нові і розширити існуючі обмеження для російської фінансовоїсистеми;
  • переконати уряд Німеччини відмовитися від будівництва "Північного потоку - 2".

Варто зазначити, що до сих пір Дональд Трамп досить стримано висловлювався про російську агресію против України в Азовському морі.


В той же час, нагадаємо, американський президент скасував зустріч зі своїм  російським  колегоюзаплановану в рамках саміту G20 в Аргентині.

Крім того, як ми вже повідомляли Європейський парламент прийняв резолюцію із закликом до країн співдружності закрити порти для російських суденякі йдуть зАзовського моря, і ввести санкції проти Російської Федерації за агресію в Керченськійпротоці і Азовському морі.

 

Останні новини