В Україні з'явиться «посол ООН»

В Україні з'явиться «посол ООН»

В Україні з'явиться  «посол ООН»

  У всесвітній організації намітилися зміни - впроваджується "інститут послів"

В ООН ще в 2017 році заговорили про масштабне реформування організації і ось  тепер, з нинішнього року,   впроваджується т.зв. нститут послів". Таким чином, вУкраїні буде діяти так званий "посол ООН".

>

Про це написав у своїй статті для ZN.UA написав постійний представник України приорганізації Володимир Єльченко.


За його словами, тепер резиденти-координатори ООН безпосередньо підкорятимуться генеральному секретарю організації і будуть вважатися найвищими представниками системи ООН в офісах країн.

Дипломат підкреслив, що такий "посол" буде займатися не тільки програмами розвитку в ввіреній йому країні, але підтримкою урядів для запобігання кризам (гуманітарним, безпековим, політичним, техногенним).

Єльченко вважає, що більш широкі повноваження резидентів-координаторів повинні допомогти генеральному секретарю тримати руку на пульсі на місцях з метою більш оперативного реагування. Відповідно, вимоги та відповідальність ООН теж будуть посилюватися
.

"Відтепер такий "посол ООНбуде діяти і в Україні. Але для нього, а точніше їїповноцінного функціонування, доведеться переглянути підписану ще в далекому 1992 р угоду між Україною та ООН, яка вже не відповідає сучасним  реаліям", - додавпостійний представник України при ООН.

Нагадаємо, що в 2017 році США, Німеччина, Великобританія, Канада, Японія, атакож ще 137 країн заявили про підтримку реформи ООН і свою допомогу вздійсненні конкретних змін в системі Всесвітньої організації. Країни закликали її главуАнтоніу Гутерріша очолити реформу.

В свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін підримав   необхідність   реформування ООННа його думку, організації потрібні дотриманняправил і фундаментальна реформа.

 

Останні новини