Україна переможе у конфлікті з Росією, — екс-посол США

Україна переможе у конфлікті з Росією, — екс-посол США

Україна переможе у конфлікті з Росією, — екс-посол США

На його думку, анексований Крим Москва "хоче тримати довго".

Екс-посол США в Україні Джон Гербст переконаний, що російський президент Володимир Путін через санкції та втрати солдатів усе ж виведе війська РФ із Донбасу.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

>

Так, він прогнозує, що через санкції, втрату російських солдатів, які неприйнятні для народу РФ, Путін виведе свої війська, свою зброю з Донбасу, своїх маріонеток із Донецька та Луганська.

“І знову буде узято під контроль цілий схід країни, і війна закінчиться, мир буде”, — зазначив посол.

Водночас, на його думку, анексований Крим Москва “хоче тримати довго”, але, врешті-решт, Україна вийде переможцем у цьому конфлікті.

“Оскільки ця війна Кремля проти українського народу — не війна російського народу проти українського народу. Це війна Кремля і Путіна. І для останнього це величезна слабкість. І тому він повинен приховати цю війну від свого народу. А ми знаємо деталі цього”, — заявив дипломат.

На думку експерта, “зараз у Вашингтоні еліта розуміє московську і кремлівську загрозу, оскільки вона не походить із Росії”.

Крім того, як зазначає Гербст, політика Путіна не служить інтересам Росії.


“Зараз розуміння, а це не загальне розуміння, звісно, не між усіма, але між більшістю всіх у Конгресі й усіх в Адміністрації, що зовнішня політика Кремля агресивна, це політика реваншу, і нам потрібно протистояти цьому”, — додав він.

Останні новини