Росії готують нове покарання за українських моряків: Волкер повідомив деталі

Росії готують нове покарання за українських моряків: Волкер повідомив деталі

Росії готують нове покарання за українських моряків: Волкер повідомив деталі
Американський дипломат сподівається на нові переговори з представниками РФ, але за однієї умови.

Захід розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії за агресію в Керченській протоці, якщо Москва не звільнить захоплених українських моряків. Про це під час телефонної брифінгу з Брюсселя повідомив спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

>

"Я відвідував Брюссель у грудні, у мене були зустрічі з представниками ЄС і НАТО, у мене було кілька наступних зустрічей тут, у Вашингтоні. Можу сказати, що як Сполучені Штати, так і Європа розглядають те, які додаткові заходи нам слід зробити, якщо Росія не поверне моряків", – сказав він. 

Волкер зазначив, що підтримує контакт з російською стороною з приводу майбутніх можливих переговорів, і розраховує, що вони можуть відбутися після звільнення моряків.

"Мені б дуже хотілося повернутися до цього шляху (американо-російських двосторонніх переговорів), а для цього, я сподіваюся, Росія прийме оперативні заходи для звільнення моряків і надасть нам підґрунтя для просування вперед", – підкреслив американський дипломат.

Нагадаємо, в Москві суд продовжив арешт всім 24-м полоненим українським морякам – спочатку 20 українцям і на перенесеному на наступний день засіданні ще чотирьом. Відзначимо, що це відбувалося в трьох залах судових засідань в Лефортовському суді, а моряків брали четвірками. Пізніше сторона захисту оскаржила апеляцією рішення суду.

Крім того, як розповідав раніше адвокат Микола Полозов, Росія продовжила термін слідства у справі заарештованих українських моряків до 25 травня.


12 грудня Європарламент ухвалив резолюцію через ситуацію в Керченській протоці. Члени Європарламенту закликали країни співдружності закрити порти для російських суден, які йдуть з Азовського моря, і ввести санкції проти Російської Федерації за агресію в Керченській протоці й Азовському морі.

24 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій не тільки засуджує агресію Росії в Керченській протоці і Азовському морі, а й визнала захоплених в полон українських моряків військовополоненими.

Останні новини