11 країн зробили жорстку заяву про Крим

11 країн зробили жорстку заяву про Крим

11 країн зробили жорстку заяву про Крим

 11 країн не визнали захоплення Криму Росією.

"Незаконна анексія Криму - акт, засуджений міжнародним співтовариством, який поставив під загрозу міжнародну систему, засновану на правилах. Нелегітимний "референдум" у Криму 16 березня 2014 року був визнаний міжнародним співтовариством незаконним і недійсним", - йдеться у заяві глав МЗС, повідомляє The Guardian.

>

Також зазначено, що ООН і низка інших організацій повідомляють про серйозні порушення прав людини в Криму щодо етнічних меншин кримськотатарського народу, етнічних українців, російських православних релігійних меншин і активістів громадянського суспільства.

Міністри закордонних справ зазначили, що засуджений російським судом український режисер Олег Сенцов став символом боротьби за звільнення політв'язнів, які перебувають в Росії і в усьому світі.

Постійна палата третейського суду в Гаазі визнала незаконним захоплення активів "Нафтогазу" під час анексії Криму. Міжнародний трибунал ухвалив рішення про притягнення Росії до відповідальності через порушення двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій.

Останні новини