Росію охопили протести через перетворення інтернету в «Путіннет»

Росію охопили протести через перетворення інтернету в «Путіннет»

Росію охопили протести через перетворення інтернету в «Путіннет»

  У Росії почалися протести через наміри влади обмежити доступ до мережі Інтернет в країні

Десятки тисяч росіян вийшли на мітинги напередодні за вільний інтернет, не обійшлося без затримань. Тільки в Москві, за інформацією ОВС-інфо, у відділки поліції потрапило біля тридцяти осіб.

>

Оголосили поза законом повітряні кульки і зірвали плакат на сцені – саме так починався протест проти блокування вільного інтернету в Москві.

Заарештували всіх, хто тримав кульку – в цілому, близько трьох десятків людей. Всіх учасників акції на проспекті Сахарова ретельно перевіряли ще перед входом на площу.

"Спочатку думаєш, що нічого у них не вийде. А потім один законопроект приймуть, інший і стає страшно. Люди повинні знати, що хочуть так обмежити свободу слова", – нарікає учасниця протесту Аліса.

"Я не готовий відмовлятися від інтернету, від анонімності і можливості висловлювати свою думку в інтернеті", – каже інший протестувальник на ім'я Руслан.


Протест підтримали опозиційні політики, громадські діячі та активісти. Аналогічні акції пройшли також в Санкт-Петербурзі та Воронежі. На виступах звучали заклики "Росіяни гідні свободи" і "Великій Росії – вільний інтернет".

"Хотілося б, щоб цей мітинг послужив поштовхом до розуміння владою свого народу. Те, що відбувається зараз, для мене особисто дуже сумно", – стверджує Олександр, який теж прийшов на демонстрацію.

Протести почалися через наміри російської влади обмежити доступ до мережі Інтернет в країні. 12 лютого документ вже пройшов перше читання в Держдумі.

Нагадаємо, що в січні в Москві, Санкт Петербурзі і ще кількох містах Росії пройшли десятки мітингів проти політичних переслідувань.

Ми також писали про масові протести проти пенсійної реформи, які пройшли в Росії восени. В результаті сотні людей були затримані службами правопорядку.

Крім того, як уже повідомлялося, третина росіян вважає, що в їхніх містах можуть пройти протести з соціальних причин- тобто проти падіння рівня життя або на захист своїх прав, проте брати участь в них готовий лише кожен четвертий.

 

Останні новини