Україна зажадала позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

Україна зажадала позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

Україна зажадала позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

У Росії необхідно відібрати право вето в тих питаннях, де мова йде про агресію РФ проти України.

Позбавлення Російської Федерації права вето в Раді безпеки ООН в питаннях, що стосуються її агресії проти України, все ще актуальне, підкреслює заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

>

"На наш погляд, виконання ст. 27 статуту, яка підкреслює, що в Раді безпеки, член якої є стороною в суперечці, повинен утримуватися від голосування, так само актуально, як і було раніше", - сказав він на засіданні Радбезу ООН у зв'язку з п'ятою річницею анексії Криму Росією.

"Ми вважаємо, що франко-мексиканська ініціатива щодо призупинення дії вето в контексті широкомасштабних злочинів – це крок у правильному напрямку в загальному контексті зусиль з реформування Ради безпеки", – зазначив Кислиця.

Разом з тим він процитував президента України Петра Порошенка, який говорив про те, що у Росії необхідно відібрати право вето, принаймні, в тих питаннях, де мова йде про агресію РФ проти України.

Він зазначив, що відсутність належної реакції міжнародної спільноти на порушення Росією міжнародного права веде до "більш войовничої Росії".


Раніше глава МЗС України Павло Клімкін розповів, як Росію можна позбавити права вето в Радбезі ООН.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас вважає, що 12 випадків застосування Росією права вето в Раді безпеки ООН по сирійському конфлікту є доказом того, що Росія продовжує війну в Сирії. Маас додав, що його "дуже пригнічує" вето Росії в Радбезі ООН.

 

Останні новини