Держдума Росії прийняла закон про ізоляцію інтернету

Держдума Росії прийняла закон про ізоляцію інтернету

Держдума Росії прийняла закон про ізоляцію інтернету

На реалізацію піде понад 30 млрд рублів (12 млрд грн).

Депутати Держдуми РФ прийняли в остаточному, третьому читанні законопроект про ізоляцію російського сегмента інтернету. За ініціативу проголосували 307 парламентарів, проти неї — 68 депутатів.

>

Закон може набрати чинності вже з листопада 2019 року. 11 квітня ініціатива пройшла друге читання у нижній палаті парламенту. Його внесли в Держдуму сенатори Андрій Клішас і Людмила Бокова, а також депутат від ЛДПР Андрій Луговий.

Законопроект дозволяє створити інфраструктуру, яка забезпечить безперебійну роботу російських інтернет-ресурсів, якщо їх відключать від зарубіжних серверів, інформує Ukr.Media.

Наприкінці березня стало відомо, що на виконання закону з бюджету виділять понад 30 млрд рублів (12 млрд грн).

Ініціатива викликала неоднозначну реакцію. Так, у російському союзі промисловців і підприємців заявили, що передбачена законопроектом система централізованого управління мережею може стати причиною катастрофічної відмови роботи зв'язку в країні.

«Функції з координації забезпечення, безпечного і цілісного функціонування інтернету на території Росії покладаються на Роскомнадзор», — повідомляється на сайті.

Останні новини