Глави МЗС Туреччини, Польщі та Румунії - за вступ України і Грузії до НАТО

Глави МЗС Туреччини, Польщі та Румунії - за вступ України і Грузії до НАТО

Глави МЗС Туреччини, Польщі та Румунії - за вступ України і Грузії до НАТО

 Україна і Грузія мають стати членами НАТО, що сприятиме зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні, засади якої підриває своїми діями Росія.

Про це йшлося на тристоронній зустрічі міністрів закордонних справ Туреччини, Польщі та Румунії в Анкарі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

>

"З точки зору безпеки наші країни (Чорноморського регіону – ред.) стикаються зі схожими проблемами"… Такі країни, як Грузія і Україна, повинні приєднатися до НАТО. Ми також наголошуємо, що ми жодним чином не визнаємо анексію Криму", - заявив на спільній прес-конференції міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович наголосив на важливості територіальної цілісності України та Грузії і заявив, що дії РФ в Чорному морі загрожують безпеці всієї Європи. 

"Росія є загрозою для європейської безпеки, особливо через свою діяльність у Чорноморському регіоні, тому ми підтримуємо військову присутність НАТО в цьому регіоні", - сказав Чапутович.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив у підтримці України на шляху до НАТО.

"Ми особливо прагнемо допомагати країнам у цьому регіоні (Чорноморському регіоні – ред.). Україна – одна з цих країн. Ми також прибічники того, що Грузія повинна бути включена в НАТО якомога швидше", - заявив Чавушоглу.


Також міністри наголосили на необхідності координації зусиль у справі боротьби з тероризмом, злагодженості дій та ефективної підготовки до саміту НАТО у Великій Британії наприкінці цього року.

 

Останні новини