США і Велика Британія спільно виступили проти «Північного потоку – 2»

США і Велика Британія спільно виступили проти «Північного потоку – 2»

США і Велика Британія спільно виступили проти «Північного потоку – 2»

Помпео заявив, що "особливі відносини" між США і Великою Британією будуть зміцнюватися.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США не дозволять Москві використовувати енергетику як важіль тиску на Європу і разом з Британією будуть намагатися не допустити подальшого розширення проекту "Північний потік-2". Про це повідомляє "Голос Америки".

>

"Після використання хімічної зброї у Солсбері ми, разом з іншими нашими союзниками, дали відсіч, ми покарали Росію за допомогою чутливих санкцій. Ми хотіли, щоб світ знав: використання хімічної зброї неприпустимо, і наші країни, в яких цінується верховенство закону, цього не потерплять", – заявив Помпео.

Під час лекції, з якою держсекретар виступив у Центрі політичних наук у Ланкастер-Хаусі, Майк Помпео сказав, що Лондон і Вашингтон вважають будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" "використанням енергії як важеля тиску на Європу". Він підкреслив, що США і Велика Британія "не мусять допустити, щоб це відбувалося". Глава Держдепартаменту закликав британських союзників "до тісної співпраці в даному напрямку".

Помпео прибув сьогодні до Лондона, щоб обговорити з міністром закордонних справ Джеремі Хантом і прем'єр-міністром Терезою Мей розвиток зв'язків між США і Великою Британією після виходу королівства зі складу Євросоюзу.


 

 

Останні новини