Нічний кошмар для Путіна: як обрання Зеленського може повалити кремлівський режим

Нічний кошмар для Путіна: як обрання Зеленського може повалити кремлівський режим

Нічний кошмар для Путіна: як обрання Зеленського може повалити кремлівський режим

Путінський режим пропонує росіянам стагнацію, параною та ізоляцію, пише британський журналіст.

Обрання Володимира Зеленського президентом України не тільки руйнує міфи кремлівської пропаганди про нашу країну, але навіть може призвести до повалення режиму Володимира Путіна.

>

Про це відомий британський журналіст Едуард Лукас пише у виданні Standpoint, повідомляє Укрінформ.

"Володимир може привести до падіння Володимира ... Обрання Володимира Зеленського Президентом України – це нічний кошмар для Володимира Путіна і його все більш зношеного режиму в Росії", – пише журналіст.

Лукас переконаний, що перш за все в Україні пройшли справжні вибори з повністю непередбачуваним результатом. Адже на перемогу сподівалися і Юлія Тимошенко, і Петро Порошенко, але переможцем став 41-річний Зеленський, який зіграв роль несподіваного президента з простого народу в телесеріалі.

"На тлі цього меркне навіть кар'єра Дональда Трампа, який прийшов до Білого дому після участі в реаліті-шоу", – відзначає він.

Автор нагадує, що в Росії несподівані зміни влади неможливі в її пильно контрольованій політичній системі: "Путін любить сюрпризи, але не тоді, коли вони йдуть від виборців", адже в Росії влада не програє вибори, тому що "як же можна?".


На думку Лукаса, сам знак того, що люди можуть робити вибір у справжніх виборах, вже досить поганий для Путіна. Він руйнує стандартний наратив російської пропаганди щодо України – мовляв, це failed state з підробкою на демократію.

"Насправді ж Україна дала відсіч і зупинила Росію. Економіка, суспільство, політична система України потрапили під сильний тиск – але Україна відмовилася зігнутися", – відзначає він.

Автор також зазначає, що походження Зеленського руйнує міфи російської пропаганди, мовляв, Україною управляє "фашистська хунта, яка використовує нацистських хуліганів для розправи з опозицією".

"Виявляється, це не так. І навіть найбільші російські патріоти тепер можуть побачити, що їхні володарі брехали їм про Україну. Вони також можуть задуматися – чому українці можуть вільно вибирати свою владу, а росіяни – ні", – говорить Лукас.

"У нього більш вагомий месидж: потужний коктейль з волі, законності і гідності, ставлення до інтеграції із зовнішнім світом як до можливості, а не загрози. При цьому путінський режим пропонує своїм людям стагнацію, параною й ізоляцію", – пояснює він.

Лукас також упевнений, що Зеленський набагато сильніший у сфері комунікацій, ніж Путін, і наводить приклад відповіді нового президента України після путінського указу про "паспортизацію" Донбасу.

Він також зазначає, що перед Зеленським виникає і низка великих викликів. У нього немає політичного досвіду, він протистоїть парламенту і мережі бюрократичних інтересів, часто переплетених з корумпованими інтересами: "Перед ним стоять виклики зовнішніх і внутрішніх проблем. До того ж, Кремль може підвищити економічний і військовий тиск і використовувати свій вплив всередині України".

"Саме тому для нас за межами України потрібно допомогти новій владі Зеленського усіма можливими способами. Ми сприймали Україну як бастіон проти імперіалізму Кремля. Зараз ставки набагато вищі. Успіх України може прокласти шлях до довгоочікуваного світанку демократії і свободи в Росії", – переконаний Лукас.

Нагадаємо, що Зеленський відповів Путіну на "паспортизацію" окупованого Донбасу. Він пояснив, що російський паспорт дає насправді – право бути заарештованим за мирний протест, право не мати вільних і конкурентних виборів, право забути про наявність справжніх прав і свобод людини.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ, згідно з яким жителі окремих районів Донецької та Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Україна залучила до вирішення проблеми спрощення Росією видачі російських паспортів жителям окупованих територій українського Донбасу міжнародні організації– управління Верховного комісара ООН з прав людини та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Ми також писали, що з цього приводу українська влада вирішила скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Останні новини