У США планують військову допомогу Україні на $250 млн

У США планують військову допомогу Україні на $250 млн

У США планують військову допомогу Україні на $250 млн

У проекті військового бюджету США на наступний рік заклали 250 млн доларів на допомогу Україні в питаннях безпеки і розвідки.

Пентагон в 2020 фінансовому році, який почнеться 1 жовтня, виділить $250 млн на військову допомогу Україні. Така ініціатива міститься в проекті американського військового бюджету на наступний рік, підготовленому головою комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Адамом Смітом. Його апарат оприлюднив у понеділок текст даного законопроекту, повідомляє ТАСС.

>

"У цьому розділі $250 млн дозволено використовувати для виконання повноважень, які дозволяють міністру оборони надавати уряду України сприяння в питаннях, пов'язаних із забезпеченням безпеки і розвідкою", - сказано в законопроекті.

Також в документі пропонується продовжити на рік заборону на використання бюджетних коштів на "здійснення будь-яких видів діяльності, які визнають суверенітет Росії над Кримом".

Крім цього, законодавці просять главу Пентагону спільно з держсекретарем не пізніше, як 15 жовтня 2019 року подати звіт про стратегію США "з протидії російським загрозам в Чорному морі".

Запропоновані до законопроекту про бюджет Пентагону в 2020 році поправки будуть обговорюватися на засіданні комітету в середу. Потім документ розгляне вся Палата представників, після чого до цієї роботи підключиться Сенат. Весь цей процес зазвичай триває до осені. Якщо обидві палати Конгресу схвалять проект бюджету, він буде відправлений на підпис президенту США.


Раніше повідомлялося, що в Сенаті США запросили для армії України $300 млн.

Нагадаємо, з 2014 року США виділили понад 1,1 млрд доларів на зміцнення обороноздатності України та захисту її кордонів.

 

Останні новини