У Китаї закликають створити азіатський аналог НАТО

У Китаї закликають створити азіатський аналог НАТО

У Китаї закликають створити азіатський аналог НАТО

Сі Цзіньпін заявив про необхідність шукати шляхи побудови нової архітектури регіональної безпеки в Азії, яка враховуватиме її особливості.

Азіатські країни повинні шукати шляхи побудови в регіоні нової архітектури загальної комплексної безпеки. Про це в суботу, 15 червня, заявив голова КНР Сі Цзіньпін, повідомляє ТАСС.
 
Відповідну заяву він зробив на саміті Наради зі взаємодії і заходів довіри в Азії (НВЗДА).
 
"Ми повинні разом реагувати на виклики і рука об руку створювати нові гарантії безпечного середовища та розвитку в Азії. Побудова взаємоповаги і взаємно довірливої атмосфери в Азії є нашою спільною метою", - сказав Сі Цзіньпін.
 
Він додав, що "безпека повинна бути загальною і комплексною, а пріоритетом має бути побудова діалогу і партнерство, а не конфронтації або формування блоків".
 
На думку голови КНР, має бути закріплена співпраця в області боротьби з тероризмом у всіх його формах. Також варто приділити "особливу увагу ефективним превентивним заходам для запобігання формуванню хвилі екстремістських ідей".
 
Раніше повідомлялося, що Трамп поставив Сі Цзіньпіну ультиматум щодо мит, якщо голова КНР не приїде на саміт G20 28-29 червня в японській Осаці.
 
Перед цим Сі Цзіньпін назвав Трампа другом і заявив про тісний зв'язок двох країн, незважаючи на торговельні суперечки.
 
Останні новини