Бразилія та Аргентина об'єднаються вільною економічною зоною з ЄС​

Бразилія та Аргентина об'єднаються вільною економічною зоною з ЄС​

Бразилія та Аргентина об'єднаються вільною економічною зоною з ЄС​

Iзоляціоністська політика Трампа штовхнула провідні держави Південної Америки в обійми Європи, те що у Вашингтоні з 19 століття вважали "заднім подвір'ям" США і своєю виключною зоною політичного та економічного впливу може стати частиною "Великої Європи".

>

Європейський Союз (ЄС) та економічний союз Меркосур, котрий об1єднує половину країн та населення Південної Америки, завершили переговори про створення спільної зони вільної торгівлі. Про завершення перемовин у Брюсселі в п'ятницю, 28 червня, повідомила пресслужба президента Аргентини, зазначають Патріоти України.

У повідомлення наголошується, що завершення переговорів відкриває шлях експортерів з країн-членів Меркосуру до ринку ЄС, передає агенція новин dpa.
Згодом голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер назвав цю подію "історичною миттю", про що написав у соціальній мережі Twitter.

Перемовини про створення зони вільної торгівлі між ЄС та Меркосуром тривали з перервами з 2000-го року. Тепер ще сторони мають укласти угоду про скасування ввізних мит та зняття всіх обмежень для доступу експортерів на ринки обох об'єднань.

Меркосур об'єднує в спільний ринок чотири країни Південної Америки - Бразилію, Аргентину, Уругвай та Парагвай, - де проживає понад 260 мільйонів людей. У Євросоюзі проживає 512 мільйонів осіб. 2018 року сукупний експорт підприємств з ЄС до Меркосуру становив 45 мільярдів євро, водночас з Меркосуру до ЄС було експортовано товарів на суму 42,6 мільярда євро.
 
 
 
Останні новини