Лідери G20 назвали головну проблему планети

Лідери G20 назвали головну проблему планети

Лідери G20 назвали головну проблему планети

Світові лідери після саміту в Осаці зробили спільну заяву і назвали головною проблемою планети масову міграцію.

В японській Осаці завершився саміт лідерів країн Великої двадцятки, за підсумками якого було прийнято спільну заяву, згідно з якою, головною проблемою названа масова міграція. Документ оприлюднено на офіційному сайті G20.

>

Лідери країн G20 наголосили на необхідності спільних дій для врегулювання проблеми масової міграції.

 

"Масштабні переміщення біженців викликають глобальну стурбованість гуманітарними, політичними, соціальними та економічними наслідками. Ми підкреслюємо важливість спільних дій для усунення фундаментальних причин переміщення та реагування на зростаючі гуманітарні потреби", - йдеться в спільній заяві світових лідерів.

Як вказується в документі, країни Великої двадцятки взяли до відома відповідні доповіді Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Міжнародної організації з міграції та Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

Лідери країн на саміті G20 також підписали декларацію, в якій вони зобов'язалися не надавати політичний притулок обвинуваченим в корупційних злочинах.

Згідно з декларацією, глави держав домовилися також вчиняти і з активами тих, кого переслідують за корупційними звинуваченнями. Вони пообіцяли "тісніше співпрацювати щодо повернення активів".


Крім цього, лідери погодили, що в кожній країні Великої двадцятки якнайшвидше повинен набути чинності закон, який передбачає криміналізацію підкупу іноземних громадян і чиновників.

Нагадаємо, на саміті G20 Дональд Трамп зустрівся з Володимиром Путіним. Після цього, Трамп вирушив до Північної Кореї на переговори з Кім Чен Ином щодо ядерної зброї.

 

Останні новини