Беларусь ориентируется на Европу, США и Китай, или Многоходовочка Лукашенко

Беларусь ориентируется на Европу, США и Китай, или Многоходовочка Лукашенко

Беларусь ориентируется на Европу, США и Китай, или Многоходовочка Лукашенко

"Дві дуже важливі новини прилетіли з Білорусі. Перша - Олександр Лукашенко зовсім не проти розширення" мінського формату "такими країнами як США і Великобританія", - пише у своєму блозі Злий Одесит, повідомляють Патріоти України, и продолжает:

"Друга - стало відомо, що Китай виділить Білорусі кредит в розмірі $ 600 млн замість аналогічного кредиту від Москви. Якщо пам'ятаєте, виділення Кремлем Білорусі кредиту на $ 600 млн я називав" продажем республіки ". Але, як показав час, в Мінську дещо змінився вектор руху Лукашенко.

>

Справа в тому, що російські $ 600 млн виділялися під гарантії інтеграції РБ в РФ, що життєво важливо Кремлю, адже це дозволить до 2024 року провести "нові" вибори "нового" президента "союзної держави", що дозволить Путіну продовжити свій термін правління мінімум на декаду. Але, м'яко кажучи, автократа Лукашенка такий варіант явно не влаштовує, і він помітно наростив зусилля по збереженню свого права на трон ... до коли? До - Колі.

А тому, коли з Мінська росіяни терміново вивозили свого посла Бабича, знатного путчиста, це була лише перша ластівка змін в РБ. Далі - більше - Лукашенко взявся латентно загравати з США і Великобританією, закликаючи їх до Мінська, не стільки з метою прискорити вирішення українського питання, скільки для розширення можливостей контактів для себе ж самого.

На додаток до загального комплексу контактів, заманюються інвестиції Китаю, який вже давно облюбував Білорусь для своїх стратегічних планів. Причому "китайські долари" Білорусі потрібні не стільки для вирішення своїх фінансових проблем по виплатах боргів і відсотків, скільки для затягування Китаю в фінансову зацікавленість в недоторканності РБ і збереження взяв зобов'язання політичного режиму.


А тому, многоходовочка Лукашенко, більш ніж очевидна. Нежитлова бути тягнути трясовиною "союзної держави" він старанно налагоджує багатополярного контакти, які, якщо не перешкодять гібридному об'єднанню РБ і РФ, то хоча б стануть гарантією його притулку і більш-менш спокійною пенсії, за межами країни з високим ризиком смертності від радіоактивних елементів з таблиці Менделєєва ".

 

Останні новини