Переговори Зеленського і Путіна: американський дипломат вказав на важливий аспект

Переговори Зеленського і Путіна: американський дипломат вказав на важливий аспект

Переговори Зеленського і Путіна: американський дипломат вказав на важливий аспект

Немає проблеми у дзвінку Зеленського до Путіна, питання в тому, що Зеленський говорить, зазначив Гербст.

Колишній посол США в Україні та аналітик дослідницького центру "Атлантична Рада" Джон Гербст заявив, що не бачить проблеми в телефонних переговорах президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Про це він сказав, відповідаючи на питання, як він оцінює те, що президент України Зеленський вже двічі розмовляв по телефону з Путіним, незважаючи на застереження західних дипломатів і експертів.

>

"Я не знаю, хто із західних дипломатів або експертів рекомендував Зеленському не поспішати з комунікацією з Путіним і чому. Я б сказав, що така порада не є безпідставною. Але такий спосіб – не єдиний розумний шлях порушити цю проблему. Я думаю, що немає проблеми у дзвінку Зеленського до Путіна, питання в тому, що Зеленський говорить. Зеленський очевидно знаходиться в кращій позиції для вирішення питань з Путіним, ніж Порошенко. Зеленський на 20 років молодший. Він не радянська людина, він формувався як особистість не за радянських часів" , – сказав Джон Гербст.

Також колишній дипломат прокоментував звернення Зеленського до лідерів Франції та Німеччини Макрона і Меркель якомога швидше зібратися у форматі "Нормандської четвірки".


"Я думаю, для Зеленського показати свої старання знайти рішення шляхом переговорів – це добре. Але є одне важливе "але". Бажання і наполегливість знайти дипломатичне рішення не повинно відбуватися за рахунок поступок критично важливими інтересами", – сказав Джон Гербст.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський і Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися про можливу зустріч у "нормандському форматі".

Крім загибелі українських військових на Донбасі, під час розмови йшлося про важливість діалогу в рамках Тристоронньої контактної групи. Володимир Зеленський підкреслив, що буде захищати права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього не потрібно вносити зміни до Конституції України.

В Офісі президента також повідомили, що "сторони домовилися про можливу зустріч лідерів країн "нормандського формату". Робочі групи країн поки напрацьовують документи для підписання на вищому рівні.

Також під час телефонної розмови були обговорені питання обміну полоненими.

Як повідомляли новини "Сьогодні", вранці 7 серпня Зеленський терміново зателефонував Путіну через загострення ситуації на Донбасі, де 6 серпня загинули четверо українських військових внаслідок обстрілу бойовиками.

У той же час в Кремлі розповіли про цинічну заяву Путіна. Російський президент в розмові із Зеленським звинуватив українську армію в обстрілі мирних жителів і що нібито це заважає для врегулюванню конфлікту.

Також стало відомо, що Зеленський проведе переговори з Меркель і Макроном через ситуацію на Донбасі. Голоа держави хоче ініціювати якнайшвидше зустріч в "нормандському форматі".

 

Останні новини