Туск закликав до солідарності з «слабкою» Україною

Туск закликав до солідарності з «слабкою» Україною

Туск закликав до солідарності з «слабкою» Україною

Щоб слідувати принципам міжнародної солідарності, потрібно завжди повинні допомагати слабким, якщо на них нападають сильніші, зазначив президент Євроради.

Міжнародне співтовариство повинне допомагати таким слабким країнам, як Україна, на яких нападають сильні. Про це заявив колишній президент Євроради Дональд Туск, виступаючи на Генеральній асамблеї ООН у четвер, 26 вересня.
 
"Якщо ви хочете слідувати принципам міжнародної солідарності, ви завжди повинні допомагати слабким, якщо на них нападають сильніші і безжальні. Як у випадку з Україною, наприклад. Якщо сильні в нашому світі цього не зрозуміють, вони увійдуть в історію не як лідери, а як фальшиві лідери. І це правильно", - сказав Туск.
 
 
Він також заявив, що "для захисту правди недостатньо звинувачувати інших у поширенні фейкових новин".
 
"Чесно кажучи, досить було б просто перестати брехати. Сьогодні дуже багато політиків використовують брехню як постійний метод підтримки влади", - зазначив Туск.
 
На його думку, "щоб захистити свободу, недостатньо говорити про неї у промовах".
 
"Ви повинні захищати права людини скрізь і щодня. Ви повинні захищати свободу слова і вільну пресу. І ви повинні припинити фліртувати з диктаторами і авторитарними режимами", - додав президент Євроради.
 
Нагадаємо, в опублікованій напередодні стенограмі розмови президентів США і України йдеться про те, що Дональд Трамп критикував європейські країни і зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.
 
Пізніше в ЄС відреагували на слова Трампа і Зеленського про недостатню допомогу. За п'ять років Євросоюз зібрав для України найбільший в історії блоку пакет підтримки - понад 15 млрд євро.
 
Останні новини