У Німеччині зробили заяву щодо безвіза України з ЄС

У Німеччині зробили заяву щодо безвіза України з ЄС

У Німеччині зробили заяву щодо безвіза України з ЄС

Дипломат працювала в Україні в той час, коли держава не мала безвіза з ЄС.

Україна рухається в правильному напрямку щодо вступу в Європейський Союз. Про це заявила надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен під час нової програми, що фінансується Європейським Союзом House of Europe.

>

"В Європі, ви знаєте, ми маємо свої власні проблеми. 28 країн – це вже багато, і зараз одна країна хоче покинути Євросоюз. Тобто, у нас є свої проблеми. Але Європа все ж дуже зацікавлена ​​в Україні. Ви це знаєте, ми дуже підтримуємо Україну великими грошима, і не тільки, і обміном досвіду", – сказала Фельдгузен.

За її словами, дипломат працювала в Україні в той час, коли держава не мала безвіза з ЄС.

"Як на мене, те, що українці можуть зараз подорожувати – це дає і європейцям зацікавленість сюди приїжджати. Зараз є три щоденні рейси Берлін-Київ. Коли я востаннє тут працювала, був тільки один. Зараз три щодня, всі переповнені. Це німці, які дійсно хочуть подивитися Київ і міста в Україні", – зазначила посол.

На її думку, Україна рухається в правильному напрямку щодо вступу в ЄС.

"Особисто я переконана, що – так, тому що кожен крок, який Україна робить в адаптації до європейських стандартів, їх дуже багато в сфері енергії, у сфері торгівлі – це вже означає, що вона буде готова, коли постане питання (вступу в ЄС – ред.)", – зазначила дипломат.


На питання, чи має Україна шанси вступити до ЄС, вона відповіла: "Я особисто так думаю".

Як повідомляли новини "Сьогодні", на осінній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Лондоні дали невтішний прогноз щодо відповідності України стандартам альянсу. У доповіді сенатора Джейн Корді (Канада) зазначалося, що Україні потрібен дійсно амбітний і добре забезпечений пакет допомоги.

П'ятий президент (2014-2019 рр.) Петро Порошенко побував у Лондоні і закликав країни НАТО розпочати розгляд Плану дій для членства України в альянсі. Детальніше дивіться в сюжеті:

 Стосовно вступу до ЄС, то в Україні раніше вже озвучувалися різні дати. Спочатку були 2030-ті, пізніше називалися більш оптимістичні варіанти – 2025-2027 роки, коли Польща і Литва будуть головувати в Раді ЄС.

Водночас експерт-політолог Олександр Палій у коментарі сайту "Сьогодні" розповідав, що на сьогодні Україна як країни-кандидата для отримання статусу члена Євросоюзу під силу виконати основні вимоги ЄС, а офіційний Брюссель не буде висувати якихось додаткових умов для української сторони. Однак без проблем не обійдеться. Він назвав основні перешкоди для вступу України в ЄС і НАТО.

 

Останні новини