У Трампа назвали пріоритети в політиці щодо України

У Трампа назвали пріоритети в політиці щодо України

У Трампа назвали пріоритети в політиці щодо України

Секретар США Майкл Помпео назвав пріоритети адміністрації Трампа в політиці щодо України.

Адміністрація США на чолі з Трампом завжди послідовно підтримувала Україну в боротьбі з корупцією, у посиленні оборонних можливостей, захисту демократії і свобод українців. Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео в інтерв'ю для радіо KCMO.

>

"Щодо України ми були зосереджені на кількох речах. Перш за все це країна з глибокою історією корупції. І наша місія, місія нашого посла, місія пана Волкера була дуже чіткою - вона полягала у створенні набору інструментів, щоб нове керівництво, Президент Зеленський і його команда могли досягти того, про що вони заявили під час кампанії, а саме - зменшення ризику корупції", - зазначив держсекретар США.

 

Крім того, він згадав російську агресію на Донбасі і анексію Криму.

"Тоді президент Обама відмовився надати їм системи озброєння, необхідні для захисту держави", - сказав Помпео.

За його словами, президент Трамп в цьому питанні займав послідовну позицію: тричі затверджував надання Україні американської зброї.

"Ми також забезпечили українську сторону технічною допомогою, яку попередня адміністрація відмовилася надавати. Ми наполегливо підтримуємо український народ", - наголосив глава американської дипломатії.


Крім того, наголосив Помпео, Вашингтон був зосереджений на збереженні демократії і свободи в Україні, а також в масштабах Європи, - і водночас на захисті американців.

Як повідомлялося, держсекретар США Майк Помпео ніколи не бачив свідчень того, що Вашингтон намагався домогтися будь-яких дій від Києва в обмін на надання фінансової та військової допомоги.

 

Останні новини