Нова резолюція ООН по Криму: що вона дасть Україні

Нова резолюція ООН по Криму: що вона дасть Україні

Нова резолюція ООН по Криму: що вона дасть Україні

У МЗС розповіли, як використовуватимуть новий "кримський" документ Генасамблеї.

Ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції про порушення окупантами прав людини в Криму допоможе Україні протидіяти легітимізації незаконної анексії півострова.

>

Так в Міністерстві закордонних справ прокоментували ухвалення третім комітетом Генасамблеї документу "Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь, Україна" 14 листопада.

"Ухвалена резолюція доповнить арсенал інструментів протидії спробам Росії легітимізувати анексію частини території України. ООН чітко зафіксувала, що дії РФ на українському півострові є грубим порушенням міжнародного права", – підкреслили в прес-службі МЗС.

Нагадаємо, що на засіданні комітету напередодні резолюцію підтримали делегації 67 країн при 23 тих, хто проголосував "проти". Серед останніх, окрім РФ, відзначилися й її традиційні союзники, включаючи таких "світочів" у сфері прав людини, як Сирія, Судан, Зімбабве, Іран і КНДР. 

Щоб набути чинності, резолюція має бути ухвалена на грудневій сесії Генеральної асамблеї ООН.


Новини "Сьогодні" також повідомляли, що у вересні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш опублікував доповідь про ситуацію з дотриманням прав людини в окупованому Криму, в якій ретельно перераховані всі порушення окупантів.

 

Останні новини