Помпео засудив окупацію Криму Росією, в Держдумі нервово відреагували

Помпео засудив окупацію Криму Росією, в Держдумі нервово відреагували

Помпео засудив окупацію Криму Росією, в Держдумі нервово відреагували

Держсекретар пояснив, чому США по різному ставляться до окупації Криму і захоплення Ізраїлем Голанських висот.

Державний секретар США Майкл Помпео в черговий раз засудив окупацію Криму Росією і пояснив, чому Вашингтон по-різному ставиться до анексії українського півострова і захопленням Голанських висот Ізраїлем.

>

"Мені здається, що факти тут абсолютно різні. По всьому світу існує безліч територіальних суперечок і у кожного з них абсолютно особливі обставини. Ми постаралися заявити про те, що є міжнародні норми і розуміння, і що факти свідчать проти них, а там, де ці норми вибудовуються, ми повинні їх прийняти " , – сказав він.

За словами Помпео, в цих випадках є "два набору фактів, і я не хочу витрачати багато часу на це питання, оскільки він складний, але досить сказати, що ми оцінювали кожну з цих ситуацій і вважаємо, що вони принципово різні з точки зору міжнародного права, і ми постаралися підкреслити ці відмінності ".

У свою чергу, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький відповів на заяви держсекретаря США нервовим коментарем, назвавши його "проявом подвійних стандартів і політичної сліпоти".

За його словами, "Голани були захоплені і окуповані Ізраїлем в ході Шестиденної війни, а американське визнання ізраїльського суверенітету, проголошеного в односторонньому порядку над цією територією, повністю йде врозріз в резолюціями Ради безпеки ООН" .


"Різницю не побачить тільки сліпий. Але ця політична сліпота якраз і насаджується Далеким Заходом, де не припиняються спроби "злому" чинного світопорядку і підміни його якимись "правилами" для забезпечення американської гегемонії", – повідав Слуцький.

Нагадаємо, раніше в Генеральній асамблеї ООН прийняли резолюцію про порушення окупантами прав людини в Криму .

Нагадаємо, що на засіданні комітету напередодні резолюцію підтримали делегації 67 країн при 23 тих, хто проголосував "проти". Серед останніх, крім РФ, відзначилися і її традиційні союзники, включаючи таких "світочів" в області прав людей, як Сирія, Судан, Зімбабве, Іран і КНДР.

Щоб вступити в силу, резолюція повинна бути прийнята на грудневій сесії Генеральної асамблеї ООН.

Новини "Сьогодні" також повідомляли, що у вересні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш опублікував доповідь про ситуацію з дотриманням прав людини в окупованому Криму, в якому були ретельно перераховані всі порушення окупантів.

 

Останні новини