Польща звинуватила російських диспетчерів у катастрофі президентського Ту-154 в Смоленську

Польща звинуватила російських диспетчерів у катастрофі президентського Ту-154 в Смоленську

Польща звинуватила російських диспетчерів у катастрофі президентського Ту-154 в Смоленську

Крім того, за даними польської прокуратури, під час катастрофи в башті управління польотами був присутній ще один чоловік, який не був диспетчером
Генеральна прокуратура Польщі звинувачує російських диспетчерів і "третю особу" в умисному провокуванні авіакатастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського в Смоленську. Про це заявив заступник генерального прокурора Польщі Марек Пощенек на прес-конференції у Варшаві, передає "РІА Новости".
"Уже зібрані і здобуті в ході слідства докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також третьої особи, яка перебувала в башті управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, результатом якої стала загибель великої кількості людей", – заявив Пощенек.
Він зазначив, що Польща звернеться до Росії із запитом про правову допомогу для допиту російських авіадиспетчерів.
Нагадаємо, МЗС Польщі не задовольнили офіційні роз'яснення Москви, опубліковані посольством Росії на сайті, щодо коментаря російського лідера Володимира Путіна про падіння польського борту номер один під Смоленськом.
Раніше, 28 грудня 2016-го МЗС Польщі направив російській стороні ноту з вимогою передати невідомі Варшаві записи з кабіни літака Ту-154 президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом.
Це прохання пов'язана з коментарем, який дав президент Росії в ході великої прес-конференції.
"Я особисто читав переговори пілота і людини з охорони загиблого президента, яка зайшла до кабіни. Я особисто читав розшифровку. Увійшовши до кабіни пілотів, людина (забув, як її прізвище, прізвище є конкретне) вимагає посадки. Пілот відповідає: "Не можу, сідати не можна". На що людина з оточення президента, яка увійшла до кабіни, говорить: "Я не можу це доповісти начальнику. Роби що хочеш, сідай", – сказав тоді Путін.
Як відомо, літак Ту-154 ВПС Польщі впав під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. В результаті аварії загинули всі 96 осіб, які перебували на борту, в тому числі президент Лех Качиньский з дружиною.
Міждержавний авіаційний комітет назвав причиною иргр, що сталося, помилку пілотів. Польська сторона провела власне розслідування і поклала частину провини на російських диспетчерів.

>



Останні новини