Washington Post: Між Трампом і Путіним був створений «таємний канал зв'язку»

Washington Post: Між Трампом і Путіним був створений «таємний канал зв'язку»

Washington Post: Між Трампом і Путіним був створений «таємний канал зв'язку»

           

Об'єднані Арабські Емірати в січні організували таємну зустріч між засновником приватної охоронної компанії США Blackwater Еріком Принцом і представником Росії, близьким до президента Володимира Путіна, пише видання Washington Post в понеділок, 3 квітня. За даними видання, метою зустрічі було Цією створення альтернативного таємного Каналу зв'язку Між Москвою і США обраним президентом Дональдом Трампом. Про це журналістам Washington Post повідомили європейські, американські і арабські чиновники.

>

За їхньою інформацією, зустріч відбулася на Сейшельських островах 11 січня - за 9 днів до інавгурації Трампа. За відомостями одного з чиновників, вона тривала два дні. ОАЕ погодився влаштувати зустріч частково в надії переконати Кремль згорнути співпрацю з Тегераном, в тому числі і по Сирії, пише Washington Post.

Незважаючи на те, що активний прихильник Трамп Прінса формально вважалися в передвиборному штабі мільярдера, високопоставлені подданними Емірати, який брав участь в організаціях зустрічі, він представився як неофіційний посланник обраний президент. Росіянин чиновників ОАЕ не ідентифікував.

Від коментарів відмовилися

Епізод на Сейшелах, як заявили чиновники США, ретельно вивчає ФБР в рамках розслідування російського втручання в хід президентських виборів в Сполучених Штатах в 2016 році і передбачуваних контактів оточення Путіна і Трампа. ФБР відмовилося коментувати цю інформацію. Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що адміністрації президента США «нічого не відомо ні про які зустрічі», а Ерік Прінс не грав при передачі влади Трампу ніякої ролі. Офіційний представник самого Прінса назвав інформацію сфабрикованою і заявив, що ця зустріч «не мала ніякого відношення до президента Трампу». У самого Прінса є великі ділові контакти в ОАЕ.


Як повідомили джерела в уряді виданню Washington Post, зустріч на Сейшелах координували з російськими урядовцями наслідний принц Абу-Дабі шейх Мухаммад ібн Зайд аль-Нахайян та його брат, який є радником з національної безпеки ОАЕ. У 2016 році принц також зустрічався з Володимиром Путіним і намагався схилити його до більш тісної співпраці з ОАЕ і Саудівської Аравією з метою ізолювати Іран. Посол ОАЕ в Вашингтоні відмовився коментувати цю інформацію.

ОАЕ і Росія визнали зустріч на Сейшели продуктивна, але відмовився від подальших контактів між Прінс і представниками Путіни в зв'язку з ростом політичного ризику, повідомив чиновники виданню Washington Post.

Останні новини