Влітку 4000 жителів Канади почнуть отримувати БОД

Влітку 4000 жителів Канади почнуть отримувати БОД

Влітку 4000 жителів Канади почнуть отримувати БОД

З літа 4000 жителів провінції Онтаріо почнуть отримувати базовий основний дохід — щомісячні фіксовані виплати на додачу до зарплати. Учасниками експерименту, який триватиме три роки, стануть власники низьких доходів, яких відберуть випадковим чином.

Канада стане першою за останні десятиліття країною в Північній Америці, яка вивчить, як стабільні виплати впливають на рівень бідності і загальний добробут жителів в окремих регіонах. Протягом трьох років 4000 мешканців Онтаріо у віці від 18 до 64 років будуть отримувати фіксовані виплати залежно від їхньої зарплати.

>

Участь у проекті візьмуть як володарі низьких доходів або ненадійної роботи, так і одержувачі соцдопомоги. Експеримент проведуть у трьох містах провінції — Гамільтоні, Тандер-Бей і Ліндсей. Про це на прес-конференції повідомила прем’єр Онтаріо Кетлін Уінн.

Загальний фонд програми складе C$150 млн, повідомляє The Guardian. Кожен учасник щорічно буде отримувати в доповнення до заробітку суму до C$16 989, а парам будуть виплачувати до C$24 027 на рік. Сума виплат буде скорочуватися на 50% від одержуваних ними доходів, тобто, чим більша зарплата, тим менший БОД.

Останні новини