ЦРУ намагається вбити Кім Чен Ина - КНДР

ЦРУ намагається вбити Кім Чен Ина - КНДР

ЦРУ намагається вбити Кім Чен Ина - КНДР

Американські і південнокорейські спецслужби із зовнішньої розвідки запланували убити північно-корейського лідера Кім Чен Ина. Таке завдання вони поставили перед засланими в КНДР диверсантами, яких забезпечили отрутою біохімічного походження, йдеться в офіційній заяві Північної Кореї.

>

Новину повідомляє «Преса України».

Північна Корея знайде і "безжально знищить" терористів, заявляє влада КНДР.

Повідомлення надійшло на тлі посилення напруженості в регіоні.

У заяві, переданій північнокорейським агентством ЦТАК, йдеться, що змовники хотіли використовувати "біохімічні речовини, включаючи радіоактивні та наноречовини".

Верховного лідера, йдеться в повідомленні, повинні були спробувати отруїти під час військового параду, причому результати замаху проявилися б лише через півроку, а то й рік.

Міністерство стверджує, що жителя Північної Кореї, якого називають тільки за прізвищем "Кім", "корумпували і підкупили" південнокорейські спецслужби, коли він працював в Росії.

Влада КНДР стверджує, що ця людина нібито отримала 300 тисяч доларів.

За його повернення в Пхеньян йому нібито було доручено зібрати і надати детальну інформацію про часто використовувані місцях проведення публічних заходів і оцінити можливі методи нападу.

"Антитерористична наступальна операція в корейському стилі почнеться з цього моменту, щоб змести розвідувальні і змовницькі організації американських імперіалістів і маріонеткової кліки", - йдеться в заяві. 


Нагадаємо, в Північній Кореї заявили, що здійснять потужну ядерну атаку на Австралію, якщо країна буде продовжувати підтримувати позицію США.

Останні новини