США загнали Росію в паніку

США загнали Росію в паніку

США загнали Росію в паніку

Нафтоекспортний картель ОПЕК надзвичайно порадував шокуюча для нього і Кремля цифр. Він значно підвищив прогноз поставок нафти з не входять в клуб держав у 2017 році на тлі зростання цін на сировину, йдеться в щомісячному звіті групи, передає сьогодні Reuters.

Зростання поставок нафти з країн поза картелем, включаючи сланцеву з США, в цьому році складе 950,000 барелів на добу проти попереднього прогнозу в 580,000 барелів на добу, витікає із звіту.

>

Картель ОПЕК і 11 країн, що не входять в організацію, включаючи Росію, домовилися скоротити видобуток нафти в першому півріччі на 1,8 мільйона барелів на добу для відновлення цін на сировину.

Як зазначає агентство, даний звіт ОПЕК тільки підігріє суперечки про ефективність глобального нафтового пакту, термін дії якого, як очікується, буде продовжений.

«Американські нафтогазові компанії помітно активізувалися в 2017 році, - йдеться в документі ОПЕК. - Очікується різке зростання видобутку сланцевої нафти - на 600.000 барелів на добу в цьому році ».

Нагадаємо, ще в березні МВФ попередив, що сланцева революція може звести нанівець зусилля ОПЕК і Росії.

Росії нічого не допоможе, обвал нафту продовжиться - вказав місяць раніше агентство Bloomberg.

Останні новини