Генсек ООН планує відвідати Україну

Генсек ООН планує відвідати Україну

Генсек ООН планує відвідати Україну

  За даними Ірини Геращенко, візит Антоніу Гутерреша заплановано на найближчий час

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш планує найближчим часом відвідати Україну. Про це у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка послалась на слова заступниці генсека ООН, виконавчого директора структури «ООН-Жінки» Фумзіле Мламбо-Нгуко.

>

Геращенко розказала, що дана інформація була озвучена заступницею генсека під час зустрічі у п’ятницю з представниками міжфракційного об’єднання у Верховній Раді «Рівні можливості».

«В українській владі дуже мало жінок, це не відповідає потенціалу і ролі українок. Ми будемо просувати ініціативу введення партійних квот на виборах до ВР. Завдання цього року- ратифікація Стамбульської конвенції, що значно посилить відповідальність за насильство в сім'ї», - зазначила перший віце-спікер.

Та все ж ключовою темою зустрічі була ситуація на окупованому Донбасі і в Криму, порушення прав людини, дітей і жінок, сексуальні злочини , викрадення людей, незаконні утримання на окупованих територіях, додала Геращенко.

«Ми вимагаємо від міжнародних організацій надіслати на ці закриті від світу територій моніторингові місії задля аналізу ситуації з правами людини, фіксації злочинів, збору достовірної інформації. Потрібна більш жорстка реакція міжнародних організацій, в т ч структур ООН на ганебні випадки зафіксованих злочинів, як то сексуальні домагання від п'яного бойовика до жінки-цивільної, спостерігача СММ ОБСЄ», - повідомила перший віце-спікер.


 

Останні новини