Про співпрацю парламентів Україна і США підписали меморандум.

Про співпрацю парламентів Україна і США підписали меморандум.

Про співпрацю парламентів Україна і США підписали меморандум.
Меморандум детально визначає сфери для міжпарламентського діалогу, в тому числі, в питаннях міжнародної політики, безпеки, торгівлі та ін.

Меморандум про співпрацю між парламентами України і Сполучених Штатів підписали в четвер Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і спікер Палати представників США Пол Райан, передає Ukr.Media.

>

Церемонія відбулася під час двосторонньої зустрічі лідерів в будівлі Конгресу США.

"Це важливий документ, який закріплює і структурує співпрацю між нашими парламентами", - заявив журналістам Андрій Парубій відразу після підписання документа.

Він підкреслив, що Меморандум містить "дуже важливе формулювання" на Україні.

"У тексті Меморандуму зазначається, що Україна є" форпостом "захисту західної демократії від російської агресії. Це важливе розуміння і визнання ролі України, яка захищає не тільки свою державність, але і весь вільний світ", - зазначив спікер.

Меморандум детально визначає сфери для міжпарламентського діалогу, в тому числі, в питаннях міжнародної політики, безпеки, торгівлі, промисловості, інновацій, інфраструктури, космосу. Крім того, документ охоплює питання співробітництва в галузі охорони здоров'я, сільського господарства, природних ресурсів, а також інші напрямки.

До цього українського-американське міжпарламентське співробітництво ґрунтувалася на меморандумі 1999 року, який сприяв розширенню стратегічних відносин між Україною і США.


 

Останні новини