Стало відомо про вимоги Путіна на нормандських переговорах по телефону

Стало відомо про вимоги Путіна на нормандських переговорах по телефону

Стало відомо про вимоги Путіна на нормандських переговорах по телефону

  Президент України Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін під час телефонних переговорів у нормандському форматі не підтримали ініціативи один одного з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це пише російське видання "Коммерсант", посилаючись на джерело в Адміністрації президента України.

>

За його словами, Путін хоче вибори на Донбасі, а Порошенко пояснив, коли вони будуть можливі.

"Під час бесіди найактивніший був президент Франції. Він хотів прискорити підготовку "дорожньої карти", проте через позицію Росії цього зробити не вдалося. Путін хотів внести в "дорожню карту" політичні вимоги щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Порошенко заперечив, що до повного забезпечення безпеки на цих територіях ніяких виборів не буде", - сказав співрозмовник.

Путін також додав, що Москва не має стосунку до заяви ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченко про створення Малоросії.

Також співрозмовник розповів, що Порошенко висував ініціативу про вирішення конфлікту на Донбасі через ООН. Якщо Росія накладе вето на рішення щодо Донбасу, цим покаже, що причетна до конфлікту і не хоче його завершення.

24 липня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у нормандському форматі з французьким колегою Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним. Співрозмовники вказали на важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил із цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.


Останні новини