Кінець недоімперії: Російський історик заявив, що РФ втрачає суверенітет

Кінець недоімперії: Російський історик заявив, що РФ втрачає суверенітет

Кінець недоімперії: Російський історик заявив, що РФ втрачає суверенітет

Кремль уже не в змозі повністю контролювати ті процеси, які відбуваються в країні.

На сьогоднішній день Кремль зміцнив свою владу, але держава втрачає можливості впливати на власні економіку та політику. Таку думку висловив російський історик Сергій Медведєв, передають Патріоти України з посиланням на Republic.

>

За його словами, російський політичний клас мислить виключно ретроградно, згадуючи часи певного розквіту та могутності. Але сьогоднішні події свідчать про неготовність Росії адекватно працювати з тими змінами, через які неухильно проходить світ.

"При погляді на політику путінської Росії, стає очевидно, що вона ледь-ледь відповідає першим 2 вимогам суверенітету – її визнають в ООН (хоча і без Криму), і "іноземні агенти" були вигнані з внутрішньої політики. У той же самий час, здатність влади здійснювати контроль над тим, що відбувається всередині країни, і, тим більше, вбудовуватися в глобалізацію – драматично ослабла", – пише історик.

"Одним з визнаних теоретиків суверенітету в політичній науці є американець Стівен Краснер. У його хрестоматійній праці 1999 року "Суверенітет. Організоване лицемірство" він пише, що слово "суверенітет" містить 4 поняття: міжнародний правовий суверенітет (юридичне визнання держави в її межах), Вестфальський суверенітет (виняток зовнішніх впливів на владу), внутрішній суверенітет (здатність влади здійснювати контроль в межах тих же кордонів) і суверенітет взаємозалежності – можливість будувати політику щодо транскордонних потоків інформації, людей, товарів і загроз", – зазначив він у статті.


Останні новини