Казахстан пред'явив територіальні претензії до Росії і Китаю..

Казахстан пред'явив територіальні претензії до Росії і Китаю..

Казахстан пред'явив територіальні претензії до Росії і Китаю..
На карті, використаної ержінформагентством, до території держави Qazaqstan віднесені в тому числі Оренбург, Нукус, Ташкент, Омськ і Кульджа,
 

Оренбург, Нукус, Ташкент, Омськ і Кульджа як частини держави під назвою Qazaqstan. Цікаву карту розмістило державне інформаційне агентство «Казінформ» в якості ілюстрації до тексту про модернізації державної мови. Посилання на матеріал в кеші Google тут.

>

Примітно, що сам текст присвячений проблемам, далеким від державних кордонів, повідомляє REGNUM.

До території держави Qazaqstan віднесені ділянки територій, що належать Росії, Китаю та Узбекистану.

Нагадаємо, 7 квітня 2017 року новим генеральним директором МІА «Казінформ був призначений Аскар Умаров, відомий в Казахстані своїми публікаціями націоналістичного спрямування, зробленими під псевдонімом Аскар Кумиран. Раніше сайт «Агентство громадянської журналістики Titus» зробив добірку його висловлювань в інтернеті.

При цьому офіційний Казахстан гранично різко реагує на те, що розцінюється як територіальні претензії з боку Росії: в 2014 році до міністерства закордонних справ Казахстану був для пояснень запрошений Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Казахстані Михайло Бочарников. Приводом став виступ голови верховної ради Республіки Хакасія Володимира Штигашева про те, що в 30-ті роки XX століття Росія віддала республіці частину своїх територій.


Офіційна Астана в 2014 році також заявляла про намір направити Москві ноту протесту з проханням роз'яснити позицію російської влади у зв'язку з заявою політика Едуарда Лимонова про те, що частина Казахстану повинна відійти РФ.

Представник МЗС Казахстану Жанболат Усенов тоді, зокрема, визнав, що сам по собі інцидент не має відношення до Росії як до держави, «але так вже вийшло, що пан Лимонів має російське громадянство».

Голова комітету Мажилісу (нижньої палати) парламенту Республіки Казахстан з міжнародних справ, оборони і безпеки Маулен Ашимбаев заявив, що російським депутатам слід бути обережніше з висловлюваннями, вже в лютому 2017 року.

 

Останні новини