Миротворці на Донбасі: з'явилася реакція Меркель.

Миротворці на Донбасі: з'явилася реакція Меркель.

Миротворці на Донбасі: з'явилася реакція Меркель.

 Порошенко має намір представити на Генасамблеї ООН ідею про миротворців наДонбасі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що миротворча місія ООН повинна матиповний доступ до всієї території тимчасово окупованого Донбасу.

Про це заявила в інтерв'ю медіа групі
 Funke.


>

"Я знаходжу пропозицію Путіна по відправці військ ООН для охорони спостерігачів ОБСЄцікавою. Кілька днів тому я обговорювала з ним те, що війська ООН повинні мати доступвсюди, де розміщується ОБСЄ, тобто по всій території Донецької та Луганської областей",- зазначила Меркель .

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії наДонбасі.

5 вересня Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування в Донбасі для забезпечення безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. При цьому він зазначив, що це питання не може бути вирішенебез прямого контакту з представниками проросійських бойовиків на Донбасі.


Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщеннямиротворців на Донбасі.
 
У свою чергу 7вересня Порошенко підкреслив, що миротворці ООН повинні бутирозміщені на всій тимчасово  окупованій території, включаючи неконтрольовануділянку кордону з РФ.
 
 
 
 
 
Останні новини