Сенат США затвердив безпрецедентну військову допомогу Україні на 2018 рік..

Сенат США затвердив безпрецедентну військову допомогу Україні на 2018 рік..

Сенат США затвердив безпрецедентну військову допомогу Україні на 2018 рік..

Верхня палата американського парламенту схвалила проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 р.” У 700-мільярдному кошторисі питома вага приділяється державам-союзником, серед котрих Україна посідає все більш помітне місце.

>

Документ на понад 1200 сторінок передбачає $640 млрд на базові операції Пентагону, то є на 37 мільярдів більше, ніж планував економний Дональд Трамп. $60 мільярдів виділено на військові операції за кордоном – в в Іраку, Сирії, Афганістані. Законопроект також передбачає $500 млн військової допомоги Україні, включаючи летальну зброю оборонного характеру, а також $100 на допомогу Балканським країнам "протистояти російській агресії", зазначають Патріоти України.

На подію вже відреагував Петро Порошенко, котрий перебуває з робочою поїздкою в США та Канаді.

«Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави», – написав голова держави на своїй сторінці у Facebook.

За словами президента України, особливістю цього рішення є те, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні наступне: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.


Останні новини