Припинити агресію і повернути Крим: Україна в ОБСЄ звернулася до Росії

Припинити агресію і повернути Крим: Україна в ОБСЄ звернулася до Росії

Припинити агресію і повернути Крим: Україна в ОБСЄ звернулася до Росії

  Український дипломат розповів європейцям про дії Росії на окупованих територіях України.

Україна закликала Росію вивести з Донбасу озброєння і військових, а також припинити окупацію Криму. Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ голова представництва України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук 12 жовтня 2017 року.

>

Він нагадав членам організації, що Росія продовжує здійснювати агресію проти України на Донбасі.

"Через три роки після підписання Росією Мінських угод її збройна агресія проти України не припинилася. Грубі порушення припинення вогню зберігаються, частину територій Донбасу продовжують займати російські регулярні збройні сили і довірені особи Кремля. Росія посилила контроль над територіями, які перебувають під його контролем, шляхом введення низки односторонніх кроків, що ведуть до інтеграції цих територій до Росії", – сказав представник України.

Крім того, Прокопчук зазначив, що Росія продовжує блокувати виконання Мінських угод, в тому числі не дотримується перемир'я.

"Україна, як і раніше, прихильна до мирного врегулювання конфлікту, і ми знову закликаємо Росію виконати свої зобов'язання, в тому числі щодо стійкого припинення вогню, виведення російських військ, найманців і зброї з території України", – сказав український дипломат.

Також він публічно закликав Росію покинути Крим.


"На закінчення ми знову закликаємо Російську Федерацію припинити агресію проти України, повернути назад незаконну окупацію Криму і повернутися до принципів міжнародного права, в тому числі дотримуватися основоположних принципів і зобов'язання ОБСЄ", – додав Покопчук.

Як заявляв під час візиту до Києва 9 жовтня турецький лідер Реджеп Ердоган, Туреччина, як і раніше, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, не визнає захоплення Криму Російською Федерацією.

У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що проведення референдуму в Криму, на якому люди повинні визначитися, в складі якої країни вони хочуть бути, не виключено, однак повинні бути виконані певні умови.

Також глава української держави під час виступу в ПАРЄ розповів про злочини Росії в Криму. Він зазначив, що РФ застосовує проти кримчан найгірші практики радянської репресивної машини.

 

Останні новини