Під ковпаком більше трильйона доларів: Америка почне конфіскацію активів команди Путіна за кілька місяців. Розвідка США готує списки

Під ковпаком більше трильйона доларів: Америка почне конфіскацію активів команди Путіна за кілька місяців. Розвідка США готує списки

Під ковпаком більше трильйона доларів: Америка почне конфіскацію активів команди Путіна за кілька місяців. Розвідка США готує списки

Доповідь розвідки США має бути опублікована 2 лютого 2018 року, за півтора місяця до виборів президента РФ.

На початку лютого влада США приступлять до демонстративної експропріації активів банди Путіна, які її члени тримають в західних юрисдикціях. Про це російським ЗМІ заявив державний і політичний діяч РФ Юрій Крупнов, передають Патріоти України з посиланням на KavkazCenter.

>

Російський експерт наголосив, що саме на початку лютого 2018 року голова служби Національної розвідки США зобов'язаний опублікувати доповідь про найбільших російських бізнесменів і олігархів, пов'язаних з Кремлем.

Згідно з наявними даними, саме 2 лютого доповідь буде опублікована, після чого стартує початок конфіскації російських активів.

На думку російського експерта Юрія Крупнова, 2 лютого, США розпочнуть демонстративно, буквально в прямому ефірі, експропріації багатств, захованих за кордоном членами банди Путіна. Сума чимала. За різними оцінками, від 1 до 2 трильйонів доларів.

Крупнов нагадав в інтерв'ю московському виданню «КП», що згідно з цим американським законом, держсекретар, міністерство фінансів США, керівник Служби національної розвідки зобов'язані в 180-денний термін подати до конгресу доповідь про найбільших путінських злодіїв, пов'язаних з Кремлем, вказуючи розміри і джерела їх доходів, відомості про активи родичів (включаючи дружин, братів і сестер, дітей та батьків), а також інформацію про їх ділові контакти з іноземними компаніями.


Доповідь буде опубліковано у відкритій пресі. Термін надання доповіді закінчується якраз до 2 лютого. Його публікація стане сигналом для старту "заміського полювання" на заховані в офшорах капітали банди Путіна. Все просто і ясно. Відповідно до закону.

Як відомо, Трамп з явним небажанням підписав закон. Однак, на думку експертів, зволікати цей акт Трампу не вдасться, бо Конгресс пильно стежить за президентом США.

В кінці вересня два сенатора - республіканець Джон Маккейн і демократ Бен Кардін публічно звернулися до Дональда Трампа з вимогою почати в повну силу реалізовувати нові санкції від 2 серпня: "Ми розуміємо, що це складний закон, але пора вже починати діяти ... Ваша адміністрація повинна була на 1 жовтня визначити параметри, за якими визначатимуться особи, які потенційно можуть потрапити під обмеження за співпрацю з Росією в секторах оборонної промисловості та інформаційної безпеки. Однак на цей момент немає підстав вважати, що це буде зроблено до встановленого терміну", - недвозначно натиснули на Трампа сенатори.

Отримавши публічну догану, американський президент терміново призначив кураторів по антиросійських санкціях. Очолив "надзвичайну трійку" держсекретар Тіллерсон, кавалер путінського ордена Дружби. Йому допомагають шеф національної розвідки Коутс і міністр фінансів Мнучін.

Саме міністерство фінансів є центровою структурою в розпочатому полюванні за грошима банди Путіна, нагадують експерти. Точніше, його підрозділ з назвою - "Офіс з контролю над іноземними активами (Office of Foreign Assets Control, OFAC)". Він же є найсекретнішою спецслужбою США і світу.

Саме цей "Офіс", розташований в будівлі навпроти Мінфіну, займається контролем активів і фінансів по всій Земній кулі, має практично необмежений доступ до інформації про гроші.

Тут розробляються все американські санкції проти неугодних Вашингтону країн, режимів, компаній, персон, складаються "чорні списки" нев'їзних політиків, підприємців, компаній, чиї активи варто блокувати.

У величезний, постійно поповнюваний список потрапили з 2014 року під санкції Заходу громадяни і компанії Росії - це також справа рук співробітників "Офісу". Причому, навіть через суд вони не зобов'язані пояснювати, чому та чи інша людина, організація, фірма потрапили в "чорний список", розкривати свої джерела інформації. Вони ж і виключають фігурантів з "чорного списку", розповів експерт.

Останні новини