НАТО готується звинуватити Росію в «військовій» брехні

НАТО готується звинуватити Росію в «військовій» брехні

НАТО готується звинуватити Росію в «військовій» брехні

     На засіданні Ради Альянсу знову порушать питання навчань "Захід-2017"

НАТО збирається звинуватити Росію в усвідомленому введенні в оману. Альянс вважає, що Росія свідомо занизила кількість військовослужбовців, які взяли участь в навчаннях "Захід-2017", пише німецьке видання Die Welt, посилаючись на джерела в НАТО.

>

Це питання буде порушено на засіданні Ради НАТО – Росія, яке відбудеться того ж дня, 26 жовтня, в Брюсселі. "Ми абсолютно ясно заявимо, що думаємо про таку поведінку", – цитують ЗМІ джерела в Північноатлантичному альянсі.

Тим часом ще в липні на засіданні ради представники НАТО не приховували скепсису щодо реальних цифр учасників навчань. Генсек альянсу Єнс Столтенберг зазначив тоді, що, виходячи з попереднього досвіду, Росія може занижувати чисельність військових, задіяних в навчаннях

Росія заявила, що в навчаннях взяли участь 12 700 солдатів. Зі свого боку, експерти НАТО, проаналізувавши дані знімків із супутників, дійшли висновку, що в маневрах були задіяні десятки тисяч солдатів. Як заявляв секретар РНБО Олександр Турчинов, РФ задіяла в навчаннях в 10 разів більше військ – близько 120 тисяч солдатів. Водночас, для навчань з військовими з'єднаннями, що перевищують 13 тисяч осіб, необхідна участь спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), які, однак, не були присутні на маневрах.


Нагадаємо, білорусько-російські навчання відбулися в період з 14-го по 21 вересня. При цьому російські військові завершили навчання "Захід-2017" відпрацюванням масованого ракетно-ядерного удару. Нанесення "ядерного удару" було здійснено з повітря, моря і суші, були випущені дві балістичні ракети.

 

Останні новини