Клімкін: Україна представить дуже жорстку резолюцію щодо Криму проти Росії.

Клімкін: Україна представить дуже жорстку резолюцію щодо Криму проти Росії.

Клімкін: Україна представить дуже жорстку резолюцію щодо Криму проти Росії.

  Документ закликатиме Москву виконувати рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Україна представить 31 жовтня резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму, яка засудить дії Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін після зустрічі з іспанським колегою Альфонсо Дастісом в Києві

>

За його словами, Київ має намір змусити Росію виконувати рішення Міжнародного суду щодо Криму.

"Завтра ми вийдемо з новим, дуже сильним і жорстким проектом резолюції про стан з правами людини на території окупованого Криму. Ця резолюція повинна засудити дії Росії щодо допуску міжнародних і гуманітарних організацій до окупованого Криму. Вона повинна однозначно закликати Росію виконувати рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі", – сказав Клімкін.

Він зазначив, що в документі будуть чіткі формулювання щодо російської агресії в Криму.

"Нашою метою є не повторення торішнього успішного досвіду, а спроби просувати дуже сильну резолюцію з однозначними формулюваннями. Ми розуміємо можливі складнощі з просуванням цієї резолюції, пов'язані з тим, що низка країн нас підтримує в Нью-Йорку, але каже, що питання порушень прав людини і взагалі права людини повинні обговорюватися на женевському майданчику в Раді з прав людини (ООН). Росія намагається маніпулювати цим питанням навіть у свідомості міжнародної спільноти і використовувати це питання у внутрішній російській політиці, пересунувши майбутні президентські вибори в Росії на дату нібито референдуму, який є, звісно, цілковитим фейком (на 16 березня 2018 року. – Ред.)", – підкреслив міністр.


Нагадаємо, 5 жовтня Європарламент прийняв жорстку резолюцію щодо репресій Росії в Криму. Європарламентарії вважають за необхідне застосувати санкції до усіх причетних до порушення прав людини на півострові.

У свою чергу в ООН опублікували доповідь, згідно з якою в Криму констатували регулярне порушення прав людини, починаючи з квітня 2014 року. Зокрема, як зазначено в документі, численні порушення права на фізичну і психічну недоторканність громадян допускали саме державні суб'єкти РФ.

 

Останні новини