Кіпрський суд постановив заморозити активи Ахметова на суму $820 млн.

Кіпрський суд постановив заморозити активи Ахметова на суму $820 млн.

Кіпрський суд постановив заморозити активи Ахметова на суму $820 млн.

  Заморозка активів українського бізнесмена Рената Ахметова пов'язана з позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління банку "Родовід" Денисові Горбуненку.

Окружний суд Нікосії 27 грудня ухвалив рішення заморозити активи українського бізнесмена Ріната Ахметова на суму $820 млн у справі "Укртелекому", повідомляє Financial Times.

>

Копію рішення, яке стосується бізнесмена і ще дев'яти фігурантів справи, виданню надала компанія-позивач Raga Establishment. Вона належить колишньому голові правління банку "Родовід" Денисові Горбуненку. У Raga Establishment заявляють, що у 2013 році компанія продала "Укртелеком" Ахметову, який мав заплатити $860 млн, але надав тільки аванс у розмірі $100 млн, після чого припинив виплати.

Видання пише, що під заморозку активів може потрапити, зокрема, квартира в лондонському Гайд-парку, яку Ахметов придбав у 2011 році. На момент покупки вона була найдорожчою приватною резиденцією у Великобританії.

Ахметов може подати апеляцію до 8 січня.

У 2011 році держава продала 92,79% акцій "Укртелекому" за 10,5 млрд грн компанії ЕСУ, дочірній фірмі австрійського фонду EPIC. За два роки, у 2013 році, "Укртелеком" перепродали групі СКМ Ахметова.

LB.ua пише, що Raga Establishment раніше мала назву Epic Telecom Invest Ltd. На момент приватизації "Укртелекому" ця компанія виступила від імені фонду EPIC офіційним власником ЕСУ. Горбуненко купив Raga Establishment у 2013 році.


Фонд держмайна України намагається повернути "Укртелеком" державі. У березні 2017 року ФДМ почав підготовку відповідних документів.

19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва розірвав укладений за підсумками приватизаційного конкурсу договір із компанією ЕСУ про купівлю-продаж акцій "Укртелекому", повернувши телекомунікаційну компанію у власність держави. Компанія ЕСУ подала апеляцію на це рішення. 12 грудня Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду.

 

Останні новини