Росія може вийти із СОТ через позов Євросоюзу

Росія може вийти із СОТ через позов Євросоюзу

Росія може вийти із СОТ через позов Євросоюзу

Російський сенатор зазначив, що введення Європейським Союзом санкцій проти РФ повністю суперечить принципам СОТ.

Перший заступник голови економічного комітету Ради федерації РФ Сергій Калашников заявив, що Росія може вийти зі Світової організації торгівлі (СОТ) у разі задоволення позову Євросоюзу, повідомляє РІА "Новости".

>

"У разі задоволення позову Євросоюзу ми, напевно, повинні будемо обмежити свою участь у Світовій організації торгівлі, можливо і повністю", - зазначив Калашников.
 
Сенатор зауважив, що введення ЄС санкцій проти Росії і у відповідь ембарго на поставки продовольства з Євросоюзу повністю суперечать принципам СОТ.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Євросоюз має намір стягувати з Росії 1,39 мільярда євро на рік через обмеження імпорту свинини. СОТ вже направила вимогу Брюсселя в арбітражний суд.
 
Россільгоспнагляд з 30 січня 2014 року заборонив поставки в РФ продукції свинарства з країн ЄС у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней у Литві і Польщі. В ЄС заборону назвали непропорційною і направили запит до СОТ з проханням сформувати експертну групу з врегулювання спору.
 
У серпні 2016 року СОТ постановила, що заборона Росії на імпорт європейської свинини йде врозріз з Угодою про застосування санітарних та фітосанітарних заходів організації. Росія подала апеляцію на це рішення, але в лютому 2017 року СОТ її відхилила.
Останні новини