Трамп «подивиться», чи визнавати окупований Крим російським

Трамп «подивиться», чи визнавати окупований Крим російським

Трамп «подивиться», чи визнавати окупований Крим російським

Президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на запитання про імовірне визнання анексії Криму Президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на те, чи можуть США визнати Крим частиною Росії.

«Ми маємо побачити», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про імовірність визнання анексованого українського півострова частиною російської території.

>

Про це американський президент заявив у п'ятницю, 29 червня, під час спілкування з журналістами на борту президентського авіалайнера Air Force One на шляху до штату Нью-Джерсі, повідомляє агентство AP.

Аналогічним чином Трамп висловився і щодо можливого скасування санкцій щодо Росії. «Ми побачимо, що буде робити Росія», - зазначив він. Крім того, американський президент розповів про теми, які він має обговорити з російським президентом Володимиром Путіним під час зустрічі, яка має відбутися 16 липня у Гельсінки. Серед них має бути, зокрема, ймовірне втручання РФ в американські вибори. «Ми говоритимемо про вибори. Ми не хочемо, щоб хтось втручався в наші вибори», - зазначив очільник Білого дому.

Також, за словами Трампа, він збирається поговорити з Путіним про ситуацію в Україні та Сирії. «Ми маємо обговорити з Росією багато речей. Ми говоритимемо про Сирію, ми говоритимемо з ними про Україну.

Можливо, ми навіть поговоримо про деякі речі, які президент Обама втратив, як Крим, якщо про це зайде мова», - наголосив американський президент.


Нагадаємо, наразі триває підготовка зустрічі Трампа та Путіна, яка має відбутися 16 липня в столиці Фінляндії. Як повідомляли раніше в Кремлі, Путін і Трамп мають намір «обговорити поточний стан та перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин, а також актуальні питання міжнародного порядку денного».

Зазначимо, президент США Дональд Трамп пропонував президентові Емманюелю Макрону вигідну торгову угоду за вихід Франції з Євросоюзу. 

Останні новини