Зустріч Трампа і Путіна: головні факти, відомі на даний момент

Зустріч Трампа і Путіна: головні факти, відомі на даний момент

Зустріч Трампа і Путіна: головні факти, відомі на даний момент
 Очікування лідерів США і РФ, місце і час зустрічі, а також реакція на майбутніпереговри з боку Великобританії і НАТО.
На цьому тижні стало відомо, коли і де відбудеться зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна  і Дональда Трампа. 
Місце зустрічі

Президенти Росії і США зустрінуться 16 липня в Гельсінкі.

>

Цю інформацію вжепідтвердили в Білому домі. За версіями ЗМІ, на переговорах буде порушено питанняміжнародної безпеки.

Крім того, Путін і Трамп мають намір обговорити перспективи подальшого розвиткувідносин  Москви і Вашингтона.
Реакція Великобританії

В британському уряді побоюються зустрічі президентів Дональда Трампа і Володимира ПутінаНа думку британців, результатом переговорів може стати відмоваСША від спільних навчань  НАТО в Норвегії цієї осені, відмова від рішення створитиамериканську базу в Польщі, а також визнання російської окупації Криму і зміна режимусанкцій. Приводом для таких побоювань стало недавнє рішення США відмовитися відспільних навчань з  Південною Кореєю після переговорів глави американського лідера зглавою КНДР Кім Чен Ином.


Коментар НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що майбутні переговори будуть відповідатиполітиці НАТО щодо РФ.

Столтенберг підкреслив, що НАТО  веде подвійний підхід стосовно  Росії:   стримування ідіалог. "Це буде частина діалогу, який проходить між НАТО, союзниками по НАТО іРосією",  - додав генсек Північноатлантичного альянсу.

Очікування Трампа і Путіна
Глава адміністрації США розраховує, що його майбутня зустріч з президентом РосіїВолодимиром Путіним знизить рівень напруженості в двосторонніх відносинах іприведе до налагодження конструктивної співпраці Москви  і Вашингтона, яказміцнить міжнародну безпеку.

"Президент сподівається, що зустріч в Гельсінкі може допомогти знизити напруженість і привести до конструктивної взаємодії, яка зміцнить мир і безпеку у всьому світі", – підкреслила співробітник зовнішньо-політичного відомства США.

В свою чергу, Путін також заявив, що його зустріч з президентом США Дональдом Трампом потрібна і важлива. 
"Така зустріч потрібна. Вона відбудеться, коли глави МЗС проведуть відповідну роботу. Як тільки – так відразу!" – заявив Путін.
 

 

Останні новини