Уряд Канади: на Росію потрібно тиснути

Уряд Канади: на Росію потрібно тиснути

Уряд Канади: на Росію потрібно тиснути

Факти порушення прав людини, скоєних Росією, змусили Канаду занепокоїтися.

Уряд Канади в черговий раз висловив свою повагу до територіальної цілісності України і закликало владу РФ звільнити українських політв'язнів, засудивши при цьому анексію Росією Криму. >
">Про це йдеться в заяві на сайті уряду Канади.

"Канада підтверджує незмінну повагу до територіальної цілісності України і засуджує дії, до яких вдалася Росія для насильницької інтеграції Кримського півострова до складу Росії, в тому числі відкриття моста через Керченську протоку в травні 2018 року", -йдеться в заяві.


">Також в уряді Канади стурбовані фактами порушення прав людини, скоєних Росією в Криму, в тому числі придушенням свободи, арештами активістів, тортурами, затриманнями і зникненнями.

"Ми закликаємо звільнити всіх незаконно затриманих українських громадян, в тому числі Олега Сенцова, які були вивезені в Росію і засуджені судами, юрисдикцію яких в Криму ми не визнаємо", – йдеться в заяві.

"Канада твердо підтримує народ України. Міжнародне співтовариство повинне зберігати тиск, в тому числі через економічні санкції, поки Росія не почне поважати міжнародне право і суверенітет України", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо
кілька іноземних держав, включаючи Польщу і США, готують декларацію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який вже чотири рокиперебуває в російській колонії.

Варто зазначити, що в Канаді Путіна можуть визнати військовим злочинцем. Петиціяза кілька днів в канадському парламенті зібрала 150 підписів.

Нагадаємо, в 2019 році третя міжнародна конференція з питань українських реформ пройде в Канаді – про це повідомила глава МЗС країни Христя Фріланд.

Останні новини