В ЄС зробили заяву через погіршення стану Сенцова

В ЄС зробили заяву через погіршення стану Сенцова

В ЄС зробили заяву через погіршення стану Сенцова

 Євросоюз очікує, що міжнародні стандарти прав людини дотримуватимуться.

Євросоюз закликав Росію забезпечити незаконно засудженому українському режисерові Олегу Сенцову "лікування і системну медичну допомогу". Про це йдеться в поширеній в п'ятницю в Брюсселі заяві представника зовнішньополітичної служби ЄС, передає ТАСС.

>

У ній підкреслюється, що "український режисер Олег Сенцов з 14 травня веде голодування в російській в'язниці". "Стан здоров'я містера Сенцова, за повідомленнями, швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія забезпечить йому необхідні умови і системну медичну допомогу", – йдеться в заяві.

"ЄС очікує, що міжнародні стандарти прав людини на Кримському півострові дотримуватимуться, і все нелегально затримані українські громадяни в Росії і в Криму будуть негайно звільнені", – йдеться в заяві неназваного представника зовнішньополітичної служби ЄС.

Нагадаємо, в середу, 8 серпня, двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що стан незаконно засудженого в Росії українського режисера катастрофічно погіршився.


Уже в четвер, 9 серпня, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав звільнити незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити до лікарні, де збиралися підключити до медичної апаратури і розпочати примусове годування. За її словами, Сенцов заявив, що припиняти голодування не збирається.

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з інформацією про погіршення стану незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, що з'явилася,закликає партнерів посилити тиск на Москву

 

 

Останні новини